Burnsen 3 welding installation

Voor veel firma’s die op zoek zijn naar een geschikte snijoplossing in hun productie is de snijkwaliteit doorslaggevend.

Daarom kiezen die firma’s vaak voor plasmatechnologie. Zo koos Burnsen, de productie-afdeling van ACV in Seneffe, recent voor een nieuwe snijoplossing van Valk Welding, die een Panasonic robot combineert met de innovatieve HiFocus CC plasmabron van Kjellberg/Plasma Solutions. Deze nieuwe unit verving een vijftien jaar oud plasmasnijsysteem voor het snijden van onderdelen voor de bekende (tank-in-tank) boilers en andere producten uit het gamma.

Het Belgische familiebedrijf ACV ontwikkelt, produceert en verkoopt technologische oplossingen voor de productie van warm water alsook voor verwarmingstoepassingen in woningen en bedrijven sinds 1922. “Ons gamma omvat condenserende ketels, boilers, warmwaterbereiders, elektrische boilers en ketels en ook oplossingen met hernieuwbare energie”, geeft method & engineering manager Céline Coupain aan. “Wij kiezen daarbij doorgaans voor systemen in rvs, omdat de producten dan bestand zijn tegen de corroderende werking van zelfs de meest agressieve watertypen. Zo blijft het onderhoud beperkt tot een minimum en kunnen wij onze klanten een extreem lange levensduur van de producten garanderen.”

De aankoop van een verwarmings- en/of warmwaterinstallatie vormt een grote investering. Dankzij de geavanceerde en unieke technologie produceert ACV betrouwbare, krachtige en zuinige oplossingen, die milieuvriendelijk zijn en perfect passen binnen het kader van de energiebesparing. Zo ontwikkelde ACV bijvoorbeeld het Tank-in-Tank systeem, waardoor de gebruiker een heel jaar door op warm water kan rekenen. Dit uniek concept laat immers toe om water op hoge temperatuur tot 90°C te stockeren en voorkomt kalkaanslag door het uitzetten en samentrekken van het reservoir in functie van de temperatuur. Bovendien wordt het rendement verhoogd en de levensduur verlengd.

Productieafdeling Burnsen in Seneffe
ACV produceert die systemen op twee locaties in Europa, met name in België (Seneffe) en nu ook in Slovakije, en een bijkomende productie in New Jersey (VS) voor de warmtewisselaars voor de Amerikaanse markt en de eindmontage van de producten uit België. De fabricage van alle producten in rvs (warmwaterboilers en ketels) en een aantal assortimenten verwarmingsketels gebeurt in de fabriek van Burnsen in Seneffe. Daar zijn ook de afdelingen Product Engineering, Training en Export ondergebracht. “Het laatste jaar startten wij met de modernisering van onze productiefaciliteit in Seneffe om die klaar te stomen als fabriek van de toekomst vol-gens het principe van Industrie 4.0”, vertelt Coupain. “Dankzij de automatisering van de productielijnen willen wij de efficiëntie, flexibiliteit en productiviteit op de werkvloer verbeteren. Wij zetten al langer met succes robotinstallaties van Valk Welding in op verschillende plaatsen in het productieproces, ook voor het snijden van onderdelen voor de tanks van de boilers.”

HiFocus Neo met Contour Cut van Kjellberg
Recent werd een plasmasnijsysteem vervangen, dat Valk Welding vijftien jaar geleden in Seneffe installeerde. Sinds november 2016 worden de onderdelen voor de rvs en staaltanks van de boilers gesneden met een compleet nieuwe installatie van Valk Welding, die een Panasonic robot combineert met de HiFocus Neo CC technologie van Kjellberg. Deze plasmatechnologie is een zeer vooruitstrevende oplossing die snijtafels toelaat om op zeer nauwkeurige wijze de meest uiteenlopende materialen te snijden. “Wij werken al langer samen met Plasma Solutions, het Belgische filiaal van Kjellberg uit Eke en zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde plasmabronnen en over de ondersteuning”, aldus Peter Pittomvils van Valk Welding. “De Contour Cut technologie zorgt ervoor dat wij bij alle werkstukken een mooie rechte snede kunnen garanderen. Bovendien kan elke operator zonder problemen met deze technologie overweg.”

Kwaliteit van product en service
Bij Burnsen zijn ze alvast enthousiast over hun nieuwe snijsysteem. “Door onze jarenlange succesvolle samenwerking met Valk Welding was de keuze voor deze oplossing snel gemaakt,” besluit Coupain. “De snijkwaliteit van de installatie was doorslaggevend en onze directie was ook onder de indruk van de ondersteuning door Valk Welding en Plasma Solutions/Kjellberg.”

Bron: Metvaalvak.be ; http://www.metaalvak.be/plasmasnijsysteem-overtuigt-kwaliteit-snede/

Request for information

Back to overview